iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Αποσύρεται ο στρατός
από το νοσοκομείο
Αλ Σίφα της Γάζας


Αποσύρεται ο ισραηλινός στρατός από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα.

Την είδηση για την αποχώρηση των στρατευμάτων του Ισραήλ από το νοσοκομείο Αλ Σίφα μετέδωσε δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι Ισραηλινοί βρήκαν όπλα και «τρομοκρατική υποδομή» στη διάρκεια της συνεχιζόμενης επιδρομής τους σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, στη Λωρίδα της Γάζας.
Στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν σημειώθηκαν μάχες μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου μετά την άφιξη εκεί στρατιωτών στη διάρκεια της νύχτας και δεν υπήρξαν διενέξεις με ιατρικό προσωπικό ή ασθενείς.

Αν και ο αξιωματούχος δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες, ισχυρίστηκε ότι τα στρατεύματα είχαν απτές αποδείξεις ότι η Χαμάς χρησιμοποιούσε την εγκατάσταση ως «στρατηγείο τρομοκρατών».

Το Ισραήλ έχει επανειλημμένως ισχυριστεί ότι η οργάνωση χρησιμοποιεί το Αλ Σίφα για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά η Χαμάς το αρνείται. Επίσης, ο αξιωματούχος είπε ότι τα πλάνα από τα ευρήματα της επιχείρησης θα δημοσιοποιηθούν αργότερα σήμερα.