iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ελεύθεροι οι 25 από
τους 240 ομήρους
της Χαμάς


Η πρώτη ομάδα των 13 Ισραηλινών ομήρων απελευθερώθηκε και είναι με το προσωπικό της Διεθνούς Επιτροπής για τον Ερυθρό Σταυρό.

Οι Ισραηλινοί όμηροι που αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Χαμάς, μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο, όπως μεταδίδουν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Επίσης, και το CNN μετέδωσε πως οι Ισραηλινοί όμηροι έχουν παραδοθεί στον Ερυθρό Σταυρό στην Αίγυπτο.

Οι απελευθερωμένοι όμηροι είναι μόνο μια μικρή ομάδα από περίπου 240 που κρατούνται από τη Χαμάς μετά την αιφνίδια και φονική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Οι πρώτοι Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν, βρίσκονται σε ασθενοφόρα στον δρόμο από το Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα προς το πέρασμα της Ράφα στο Ισραήλ, όπως δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.
Η απελευθέρωση 13 ομήρων είναι η πρώτη από τις τέσσερις φάσεις που θα γίνουν. Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερώσει περίπου 50 ομήρους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της εκεχειρίας με το Ισραήλ. Όλοι παιδιά και γυναίκες. Το Ισραήλ πρόκειται να απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους για τρομοκρατικά αδικήματα, όλοι τους γυναίκες και ανήλικοι, με αντάλλαγμα τους 50 Ισραηλινούς. 

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε επίσης ότι δώδεκα όμηροι απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς.