iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Παγκόσμια συγκίνηση
για την απελευθέρωση
της 9χρονης από τη Χαμάς


Μια Ισραηλινοϊρλανδή 9 ετών, η Έμιλι, είναι  μεταξύ της ομάδας των 17 ομήρων που απελευθερώθηκαν, από τη Χαμάς ανακοίνωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ, κάνοντας λόγο για «μια ημέρα τεράστιας χαράς και ανακούφισης».

«Δεν βρίσκουμε λέξεις για να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας έπειτα από 50 δύσκολες και περίπλοκες ημέρες», δήλωσε ο Τόμας Χαντ, πατέρας της Έμιλι. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξαναβρίσκουμε την Έμιλι, αλλά παράλληλα σκεφτόμαστε (…) όλους τους ομήρους που δεν έχουν επιστρέψει ακόμη σπίτια τους».
Υπενθυμίζεται ότι o πατέρας της 9χρονης είχε συγκλονίσει τον κόσμο με μια συνέντευξη που έδωσε στο CNN όταν του είχε ανακοινωθεί ότι η κόρη του ήταν νεκρή, μια πληροφορία που ευτυχώς αποδείχθηκε αναληθής. Ο άνδρας είχε πει πως έμαθε με ανακούφιση ότι η κόρη του πέθανε, και δεν κρατείτο όμηρος στη Λωρίδα της Γάζας. «Μου είπαν: "Βρήκαμε την Έμιλι. Είναι νεκρή" και τότε απλά είπα "Ναι!" Είπα "ναι" και χαμογέλασα, γιατί αυτά ήταν τα καλύτερα νέα από τις πιθανότητες που γνώριζα ότι υπήρχαν», είπε ο Χαντ με τρεμάμενη φωνή. «Η κόρη μου ήταν είτε νεκρή, είτε στη Γάζα. Και αν ξέρει κανείς για το τι κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα, αυτό είναι χειρότερο από τον θάνατο», είπε.
Μετά από ένα μήνα πένθους, πιστεύοντας ότι είχε σκοτωθεί, η οικογένειά της αποκάλυψε στις 6 Νοεμβρίου ότι οι ισραηλινές αρχές τους είπαν ότι το κορίτσι είναι όμηρος της Χαμάς και πιθανότατα κρατείται κάπου στην Λωρίδα της Γάζας.