iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Αστυνομικός ντυμένος
Άγιος Βασίλης συνέλαβε
έμπορο ναρκωτικών


Μια ομάδα Περουβιανών αστυνομικών, ένας εκ των οποίων είχε μεταμφιεστεί σε Άι Βασίλη για να περνάει απαρατήρητος, εξάρθρωσε συμμορία διακινητών ναρκωτικών σε πόλη στα βόρεια της Λίμας.

Εδώ και αρκετό καιρό, η αστυνομία συχνά αποσπά την προσοχή ύποπτων εγκληματιών με μεταμφιέσεις και επιχειρήσεις που πραγματοποιεί σε ειδικές ημερομηνίες. Σε αυτήν την περίπτωση, ένας πράκτορας ντυμένος με την παραδοσιακή στολή του Άγιου Βασίλη ήταν υπεύθυνος για το σπάσιμο της πόρτας του σπιτιού που έγινε έφοδος με ένα μεγάλο σφυρί και τη σύλληψη ενός από τους υπόπτους.
Οι αστυνομικοί αιφνιδίασαν τους δύο άνδρες που πωλούσαν κρακ και μαριχουάνα σε ένα σπίτι στο Ουαράλ.  Ένας από αυτούς που συνελήφθησαν, ο Jhordan Carhuachin Valencia, 32 ετών, παρουσιάστηκε στον Τύπο με το ψευδώνυμο "Γκριντς", όπως ο δημοφιλής χαρακτήρας από τα βιβλία του Δρ. Σους. Ο άλλος από τους συλληφθέντες, ο Luis David Cordova Ramírez, 25 ετών, γνωστός ως "Πανετόνε", όπως το ιταλικό κέικ, παραδέχτηκε ότι ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.
«Ντύθηκε Άγιος Βασίλης για να περάσει απαρατήρητος σε αυτήν την επικίνδυνη συνοικία. Δεν μπήκε από την καμινάδα αλλά από την πόρτα», είπε στους δημοσιογράφους ο συνταγματάρχης Βάλτερ Παλομίνο, ο επικεφαλής της μονάδας δίωξης ναρκωτικών της Περουβιανής Αστυνομίας. «Η στρατηγική μας στέφθηκε από επιτυχία», πρόσθεσε.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 600 περιτυλίγματα πάστας κοκαΐνης, 159 σακούλες μαριχουάνας και άλλες 31 σακούλες υδροχλωρικής κοκαΐνης, η αξία των οποίων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.