iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Πέθανε στον ύπνο του
81 ετών ο
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε


Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ηλικία 81 ετών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», ο Σόιμπλε έπασχε από καρκίνο εδώ και χρόνια, αλλά δεν ήθελε να το γνωστοποιήσει. Μόνο η οικογένειά του και οι πιο στενοί φίλοι του γνώριζαν για την σοβαρή κατάσταση της υγείας του. Το βράδυ της Τρίτης εξέπνευσε ενώ κοιμόταν.
Ο Σόιμπλε είχε γεννηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου του 1942 στο Φράιμπουργκ. Σπούδασε νομική αλλά από νωρίς τον τράβηξε ο χώρος της πολιτικής, με τον ίδιο να εντάσσεται στο κόμμα CDU το 1965. O Σόιμπλε, ο οποίος ήταν βουλευτής στη Bundestag για 50 χρόνια, αφήνει πίσω του την 80χρονη σύζυγό του Ίνγκεμποργκ, τέσσερα παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Είχε τεράστια αδυναμία στην σύζυγο του, την οποία παντρεύτηκε το 1969.
Η πολιτική ήταν παρούσα από την πρώτη στιγμή στη ζωή του Σόιμπλε καθώς ο πατέρας του, Καρλ, ήταν οργανωμένος στο CDU και μέλος της βουλής στη Βάδη. Πολιτικός ήταν και ο μικρότερος αδελφός του, Τόμας, ο οποίος υπηρέτησε για 13 χρόνια στη θέση του υπουργού στην κυβέρνηση του κρατιδίου της Βάδης-Βυτεμβέργης πριν να αφήσει την τελευταία του πνοή το 2013 μετά από καρδιακή προσβολή. 
Τον Οκτώβριο του 1990 ο Σόιμπλε είχε δεχθεί επίθεση με πυροβολισμούς από έναν ψυχοπαθή κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης με αποτέλεσμα έκτοτε να καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο.