iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Θάφτηκε στο χιόνι
η Νορβηγία Στους
μείον 31 η θερμοκρασία


Οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με πολικές θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων 25 ετών, τους -44,3 βαθμούς Κελσίου να καταγράφεται στο Ενοντέκιο, στο φινλανδικό τμήμα της Λαπωνίας.
Στη νότια Νορβηγία, η έντονη χιονόπτωση έχει δυσκολέψει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Στο Γκρίμσταντ, 275 χιλιόμετρα νότια του Όσλο, τα σχολεία έκλεισαν την Πέμπτη και ο δήμος εργάζεται για να καθαρίσει το χιόνι μακριά από οίκους ευγηρίας.
 
Για πρώτη φορά η θερμοκρασία στην περιφέρεια του Όσλο έπεσε κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου, με -31,1 βαθμούς να καταγράφονται στο Μπγέρνχολτ, βόρεια της πρωτεύουσας της Νορβηγίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της νορβηγικής μετεωρολογικής υπηρεσίας. Η θερμοκρασία αυτή καταγράφηκε στη διάρκεια της νύκτας της Παρασκευής προς Σάββατο σε μετεωρολογικό σταθμό της κοινότητας αυτής. Η υψηλότερη θερμοκρασία εκεί τις τελευταίες 24 ώρες ήταν -21,9 βαθμοί Κελσίου.
Στην περιοχή του Finnmark στον Αρκτικό Κύκλο στη βόρεια Νορβηγία σημειώθηκε θερμοκρασία -35 βαθμούς Κελσίου το βράδυ της Τετάρτης
Πολίτες μαζεύτηκαν και κατευθύνθηκαν προς την προκυμαία στο Όσλο την Παρασκευή, για να παρατηρήσουν μια ασυνήθιστη μορφή παγωμένης ομίχλης που ονομάζεται frostrøyk («καπνός παγετού»). Η ομίχλη σχηματίζεται όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν, και αυτό έχουν κάνει σε όλη τη χώρα.
norway_fog