iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Κορωνοιός Επανήλθε
η υποχρεωτική
μάσκα στην Ισπανία


Φουντώνει στην Ευρώπη το στέλεχος JN.1 του κορωνoϊού .

Η κυβέρνηση της Ισπανίας εξετάζει την επαναφορά σε εθνικό επίπεδο του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε νοσοκομεία και άλλες δομές Υγείας, ενώ στην Ιταλία τα περιστατικά λοιμώξεων του αναπνευστικού καταγράφουν ρεκόρ, καθώς τα κρούσματα γρίπης και Covid-19 εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) συστήνει στους Ευρωπαίους να μένουν στο σπίτι εάν αισθάνονται άρρωστοι και να σκεφτούν σοβαρά τη χρήση μάσκας σε χώρους με συνωστισμό ή σε δομές υγειονομικής περίθαλψης. Συμβουλεύει επίσης τους πολίτες να ακολουθούν τις εθνικές οδηγίες για τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, υπογραμμίζοντας ότι τα κρούσματα γρίπης εξαπλώνονται ταχύτερα από εκείνα άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Ορισμένες περιφέρειες της Ισπανίας κατέστησαν ήδη υποχρεωτική τη χρήση μάσκας από γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς και επισκέπτες σε νοσοκομεία. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής του μέτρου σε εθνικό επίπεδο, το οποίο απορρίπτουν αρκετές περιφερειακές υγειονομικές αρχές, και η τελική απόφαση αναμένεται την Τετάρτη.