iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Κρατείται για ένα
πανάκριβο ρολόι
ο Σβαρτσενέγκερ (εικόνα)


Φωτογραφία που εξασφάλισε η γερμανική εφημερίδα BILD δείχνει τον ηθοποιό και πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβάρτσενέγκερ, μαζί με έναν τελωνειακό υπάλληλο στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Ο Σβάρτσενέγκερ βρέθηκε να περιμένει επί ώρες στο αεροδρόμιο, αφότου προσγειώθηκε με το αεροσκάφος του από το Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάσημος ηθοποιός είχε στην κατοχή του ένα πολυτελές ρολόι μάρκας Audemars Piguet που προοριζόταν για δημοπρασία στην Αυστρία.

arni

 

Στόχος του ηθοποιού το ρολόι να δημοπρατηθεί αύριο Πέμπτη με τα χρήματα να δίνονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Σβαρτσενέγκερ κίνησε αρχικά την προσοχή των τελωνειακών υπαλλήλων που τον σταμάτησαν και του ζήτησαν να ανοίξει τις αποσκευές του. Επρόκειτο για τυπικό έλεγχο χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Στη συνέχεια, οι τελωνειακοί ανακάλυψαν το ρολόι πολυτελείας στις αποσκευές.
Σημειώνεται ότι το ρολόι αποτελεί ειδική παραγγελία, πρόκειται για μοναδικό κομμάτι.

Η Audemars Piguet φτιάχνει περίπου 45.000 ρολόγια το χρόνο, με ετήσιες πωλήσεις περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ, και παρήγε το συγκεκριμένο ρολόι ειδικά για τον Άρνολντ.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα αφεθεί ελεύθερος ο ηθοποιός και εάν θα μπορέσει να πάρει μαζί του το ρολόι.

Ο εκπρόσωπος του κεντρικού τελωνείου στο Μόναχο, δήλωσε τα εξής στη BILD: «έχουμε κινήσει ποινικές φορολογικές διαδικασίες. Το ρολόι θα έπρεπε να έχει καταχωρηθεί γιατί είναι εισαγωγής».