iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

''Βράζει'' το Τέξας για
τους λαθρομετανάστες
''Πυρά'' κατά Μπάιντεν


Η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν και των Αρχών του Τέξας κλιμακώθηκε για τον έλεγχο του περάσματος στην πόλη Ιγκλ Πας στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, απ’ όπου περνούν κατά χιλιάδες παράνομοι μετανάστες στη χώρα.

Η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, που έδειξαν ότι 302.034 μετανάστες – αριθμός ρεκόρ - πέρασαν από τα νοτιοδυτικά σύνορα στη χώρα, μια ακόμη ένδειξη ότι δεν λέει να εκτονωθεί η κρίση του μεταναστευτικού.
Στις 11 Ιανουαρίου με εντολή του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ - o οποίος έχει υπογράψει νόμο που ποινικοποιεί την παράνομη είσοδο μεταναστών - τοποθετήθηκαν φράγματα και στις όχθες του Ρίο Γκράντε, φυσικού συνόρου των ΗΠΑ με το Μεξικό και αγκαθωτά συρματοπλέγματα μήκους 48 χλμ. γύρω από την πόλη Ίγκλ Πας για να αποτραπεί η είσοδος παράτυπων μεταναστών στη χώρα. Αλλά τη Δευτέρα με 5 ψήφους υπέρ και 4 κατά το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε την εξουσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να απομακρύνει το αγκαθωτό σύρμα κρίνοντας ότι τα θέματα μετανάστευσης υπάγονται στην αρμοδιότητά της και όχι σε μεμονωμένες πολιτείες.

Μόνο που ο ακροδεξιός Άμποτ δεν λέει να κάνει πίσω και μάλιστα δεσμεύτηκε να τοποθετήσει κι άλλα αγκαθωτά συρματοπλέγματα κατά μήκος της μεθοριακής γραμμής για να σταματήσει αυτό που αποκαλεί «εισβολή» των μεταναστών. Στο πλευρό του έσπευσαν 25 Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες, οι οποίοι εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν εξαπολύοντας μύδρους κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό:

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και η κυβέρνησή του έχουν αφήσει τους Αμερικανούς και τη χώρα μας εντελώς ευάλωτες στην άνευ προηγουμένου λαθρομετανάστευση που ξεχύνεται στα νότια σύνορα.
Αντί να τηρεί το κράτος δικαίου και να διασφαλίζει τα σύνορα, η κυβέρνηση Μπάιντεν επιτέθηκε και μήνυσε το Τέξας για ενίσχυση για την προστασία των Αμερικανών πολιτών από ιστορικά επίπεδα παράνομων μεταναστών, θανατηφόρων ναρκωτικών όπως η φεντανύλη και τρομοκρατών που εισέρχονται στη χώρα μας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον συνάδελφό μας Κυβερνήτη, Γκρεγκ Άμποτ, και την Πολιτεία του Τέξας για τη χρήση κάθε εργαλείου και στρατηγικής, συμπεριλαμβανομένων των συρμάτινων περιφράξεων, για την ασφάλεια των συνόρων. Το κάνουμε εν μέρει επειδή η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνείται να επιβάλει νόμους για τη μετανάστευση που ήδη υπάρχουν και επιτρέπει παράνομα τη μαζική αναστολή σε όλη την Αμερική μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.