iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Γιατί η Ισπανική
είναι η γλώσσα
του μέλλοντος...


Αν αναρωτιέστε ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους θα αποφασίζατε να μάθετε ισπανικά, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε: Περισσότεροι από 496 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν την ισπανική ως μητρική τους γλώσσα και πάνω από 580 εκατομμύρια τη μιλούν.

Το 2060, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ισπανόφωνη χώρα στον κόσμο, μετά το Μεξικό. Το 27,5% των Αμερικανών θα είναι ισπανικής καταγωγής. Σχεδόν 24 εκατομμύρια άνθρωποι σπουδάζουν ισπανικά ως ξένη γλώσσα. Είναι η γλώσσα στην οποία δημοσιεύονται τα περισσότερα επιστημονικά κείμενα μετά τα αγγλικά. Στις περισσότερες ψηφιακές πλατφόρμες, όπως το Facebook, το LinkedIn, το YouTube, το Twitter, η Wikipedia κ.λπ., είναι η δεύτερη πιο συχνά χρησιμοποιούμενη γλώσσα. Όλα αυτά σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή του "Η ισπανική γλώσσα στον κόσμο. Επετηρίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες 2022". 

Είναι εντυπωσιακοί οι αριθμοί που με τον δικό τους τρόπο μας δείχνουν την δύναμη των ισπανικών. Είναι η γλώσσα που μας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε σε περισσότερες από 21 ισπανόφωνες χώρες σε όλο τον κόσμο, να σπουδάσουμε στα καλύτερα πανεπιστήμια, και να εργαστούμε σε κορυφαίες εταιρείες. Εκείνη που την επόμενη δεκαετία θα είναι η δεύτερη γλώσσα στον κόσμο σε χρήση.