iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Συνέντευξη ''χείμαρρος''
του Πούτιν στον
Τάκερ Κάρλσον


Τεράστιο το ενδιαφέρον για τη συνέντευξη του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αμερικανό δημοσιογράφου Τάκερ Κάρλσον, όπως μαρτυρούν οι αριθμοί προβολών της.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, TASS, αλλά όπως φαίνεται και στην ανάρτηση που έχει κάνει ο δημοσιογράφος από τις ΗΠΑ, το - δίωρης διάρκειας - βίντεο της συνέντευξής του και μόνο έχει πάνω από 65 εκατομμύρια προβολές στις πρώτες ώρες από τη δημοσίευση της συνέντευξης.

Παράλληλα, έχουν γίνει περισσότερα από 573.000 likes, ενώ την ίδια στιγμή το βίντεο της συνέντευξης έχει ήδη περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια views στο Youtube. Αναφέρεται μάλιστα πως έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1 εκατομμύριο αντιδράσεις των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την συνέντευξη.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έβαλε στο στόχαστρο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και τη CIA στην πολυαναμενόμενη συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον, όπου μίλησε για την προσωπική του σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζορτζ Μπους, δήλωσε πρόθυμος να διαπραγματευτεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτεθεί σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και σημείωσε πως η Δύση φοβάται περισσότερο μια ισχυρή Κίνα παρά μια ισχυρή Ρωσία.
Μιλώντας μέσω ενός μεταφραστή, ο Πούτιν ξεκίνησε απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία με το εξής: "Έχουμε ένα talk show ή μια σοβαρή συνέντευξη;"
Στη συνέχεια πρόσφερε στον Κάρλσον ένα «ιστορικό υπόβαθρο» της σύγκρουσης στην Ουκρανία, προτού υπερασπιστεί τη δράση του στρατού του, ενώ προχώρησε και σε μια σειρά από σοβαρούς ισχυρισμούς όπως ότι ο Μπιλ Κλίντον πρόσφερε στη Ρωσία μια θέση στο ΝΑΤΟ, αλλά απορρίφθηκε από το επιτελείο του, η Ρωσία έχει ανώτερους «υπερηχητικούς πυραύλους» από κάθε άλλο έθνος, ότι ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Evan Gershkovich είναι «κατάσκοπος» και πως η CIA ανατίναξε τον αγωγό Nord Stream.
Ο Πούτιν υποστήριξε τη στρατιωτική ικανότητα του έθνους του, λέγοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις «δημιούργησαν υπερηχητικά συστήματα με διηπειρωτικό βεληνεκές και συνεχίζουμε να τα αναπτύσσουμε. Είμαστε τώρα μπροστά από όλους, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις άλλες χώρες όσον αφορά την ανάπτυξη συστημάτων υπερηχητικών κρούσεων. Και τα βελτιώνουμε καθημερινά».
Η ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «αδύνατη εξ ορισμού», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Υπήρξαν αλαλαγμοί για το ότι πρέπει να καταφερθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία στο πεδίο της μάχης» είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι αδύνατο εξ ορισμού. Δεν θα γίνει ποτέ».