iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Εκλάπησαν τα σχέδια
ασφαλείας για τους
Ολυμπιακούς στο Παρίσι


Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι, καθώς άγνωστος έκλεψε χαρτοφύλακα, που περιείχε έναν φορητό H/Y και δύο στικάκια USB με τα σχέδια για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 56χρονος μηχανικός του Δήμου του Παρισιού, ειδοποίησε την αστυνομία για κλοπή σε τρένο. Ο μηχανικός είχε τοποθετήσει τον χαρτοφύλακα στον χώρο των αποσκευών πάνω από τη θέση του και λόγω καθυστέρησης του συρμού αποφάσισε να αλλάξει τρένο. Τότε ήταν που διαπίστωσε ότι η τσάντα του είχε κάνει φτερά.

Ο μηχανικός είπε ότι ο φορητός Η/Υ της δουλειάς του και τα δύο στικάκια USB περιείχαν απόρρητα δεδομένα και συγκεκριμένα τα σχέδια της δημοτικής αστυνομίας του Παρισιού για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη περίπου 2.000 μελών της.

Οι Αρχές διεξάγουν κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε εκφράσει τον περασμένο μήνα την εμπιστοσύνη της στον τρόπο με τον οποίο οι Γαλλικές Αρχές θα διαφυλάξουν με ένα «εκτεταμένο σχέδιο» την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, οι οποίου θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου.

Οι Αρχές έχουν εντατικοποιήσει τα μέτρα ασφαλείας, μεταξύ άλλων με σχέδια για σημεία αυστηρού ελέγχου και την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων φρουρών ασφαλείας και αστυνομικών, υπό τον φόβο από τη μία επιθέσεων σε πολυσύχναστα σημεία του Παρισιού - μετά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα με τους 130 νεκρούς στη γαλλική πρωτεύουσα το 2015 - και από την άλλη βίαιων ταραχών, σαν και αυτές που πυροδότησαν κοινωνικές και οικονομικές ανησυχίες τα τελευταία χρόνια.