iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Πέταξε καναπέ σε
χωράφι Η αστυνομία
τον γύρισε σπίτι του!


Η αστυνομία στην Ιταλία έδωσε ένα μάθημα, τιμωρώντας έναν άνδρα που είχε πετάξει δύο παλιούς του καναπέδες σε χωράφι, πετώντας τους πίσω στον κήπο του με την βοήθεια απορριματοφόρου.

Οι αστυνομικοί στο Romano di Lombardia κοντά στο Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας κυκλοφόρησαν την Πέμπτη ένα γλαφυρό βίντεο στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε όσους προχωρούν σε παράνομη απόρριψη σκουπιδιών.

Το κλιπ με τίτλο «Έχασες κάτι;» δείχνει πλάνα από τους δύο παλιούς, ετοιμόρροπους καναπέδες που βρίσκονται σε ένα χωράφι στην άκρη του δρόμου.

Στη συνέχεια, οι δύο καναπέδες εμφανίζονται να πέφτουν από ένα φορτηγό στο γκαζόν του δράστη, ενώ μια ένστολη αστυνομικός παρακολουθεί.

Στο αρχικό κλιπ, ένα μήνυμα έγραφε: «Η τοπική αστυνομία θα το βρει και θα το φέρει πίσω στο σπίτι σας», ανέφερε το μήνυμα, το οποίο είχε ως μουσική υπόκρουση το κλασικό ποπ τραγούδι «The Lion Sleeps Tonight» των Tokens. Το κλιπ τελειώνει με τη φράση «πάντα στην υπηρεσία του πολίτη».

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η παράνομη απόρριψη έγινε ένα βράδυ της περασμένης εβδομάδας, με τους καναπέδες να επιστρέφονται στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους το επόμενο πρωί.

Ο ιδιοκτήτης ο οποίος εντοπίστηκε μέσω καμερών παρακολούθησης, κινδυνεύει με πρόστιμο έως 10.000 ευρώ που θα καθοριστεί από δικαστήριο, ανέφερε η αστυνομία.

«Η παράδοση στο σπίτι είναι μια εντυπωσιακή αλλά και άκρως συμβολική χειρονομία για να εξηγήσουμε ότι δεν κάνουμε πίσω στην απόρριψη σκουπιδιών», δήλωσε ο δήμαρχος του Ρομάνο Σεμπάστιαν Νικόλι στην εφημερίδα Corriere della Sera.

«Το μήνυμα για τους επιτήδειους είναι ότι δεν πρέπει να νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν εις βάρος της κοινότητας».