iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ανησυχητική δήλωση
του Μακρόν για τους
Ολυμπιακούς αγώνες


Διαβεβαιώσεις σε μαθητές κατά την επίσκεψή του στη Γουϊάνα, μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, ότι η Γαλλία «θα είναι έτοιμη» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας πάντως ότι «πάντα υπάρχει κίνδυνος επίθεσης».

Λίγα 24ωρα μετά το μακελειό στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall σε προάστιο της Μόσχας οι ανησυχίες για τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο επανήλθαν. Ερωτηθείς για τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της 33ης Ολυμπιάδας, ο Μακρόν προειδοποίησε ότι «μηδενικός κίνδυνος δεν υπάρχει ποτέ στη ζωή».
«Αυτό που είναι δύσκολο μερικές φορές είναι πως υπάρχει πάντα ένα στοιχείο κινδύνου», παραδέχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος. «Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το αποτρέψουμε. Νομίζω πως μπορώ να σας πω ότι ναι, θα είμαστε έτοιμοι. Είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε έτοιμοι. Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο προσαρμόζουμε την τακτική μας», συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας ότι τους τελευταίους μήνες έχουν αποτραπεί αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις.
«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας, την αστυνομία μας, τους χωροφύλακες, τους στρατιώτες. Κάνουμε, προφανώς, τα πάντα ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις τελετές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων και τις συναφείς εκδηλώσεις», επέμεινε.