iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Πέθανε ο εμβληματικός
ομογενής Πίτερ Άγγελος
ο ''Βαλτιμοριανός''


Φτωχότερη από την Κυριακή η ελληνική ομογένεια της Αμερικής, καθώς έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο επιχειρηματίας Πίτερ Άγγελος.

Μια εμβληματική μορφή της Ομογένειας επί δεκαετίες, καθώς «έχτισε» μια πραγματική επιχειρηματική αυτοκρατορία με πυλώνες την εκ των κορυφαίων στις ΗΠΑ δικηγορική του εταιρεία, αφετέρου την ομάδα του μπέιζμπολ Baltimore Orioles. Αμφότερες με έδρα τη Βαλτιμόρη.
Άνθρωπος με τεράστια επιρροή στο ελληνοαμερικανικό στοιχείο, αλλά και την πολιτική ζωή των ΗΠΑ, γεννημένος το 1929 στο Πίτσμπουργκ από Έλληνες μετανάστες και με καταγωγή από τις Μενετές Καρπάθου, ο Άγγελος σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης, δουλεύοντας παράλληλα στο εστιατόριο που διατηρούσε ο πατέρας του.

Ο Πίτερ Άγγελος τιμήθηκε επανειλημμένα για την κοινωνική δράση του. Ονομάστηκε “Marylander of the Year” από τη Baltimore Sun το 1988, και του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Τιμής του Έλλις το 1996. Συνεισέφερε εκατομμύρια σε κοινωνικά και άλλα ιδρύματα της Πολιτείας του Μέριλαντ, μάλιστα είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος δωρητής στο Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης έχοντας διαθέσει 5+10 εκατομμύρια δολάρια. Το νέο κτίριο της Νομικής Σχολής φέρει το όνομα των γονέων του: “John and Frances Angelos Law Center”.