iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Νέο άλμα
στις διεθνείς τιμές
του πετρελαίου


Οι τιμές του πετρελαίου έκαναν άλμα πάνω από ένα δολάριο το βαρέλι, λόγω της προοπτικής ότι ο ΟΠΕΚ+ θα διατηρήσει τις περικοπές παραγωγής, των συνεχιζόμενων επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές της Ρωσίας και της μείωσης του αριθμού των εξεδρών άντλησης πετρελαίου στις ΗΠΑ, που περιορίζουν τις προμήθειες αργού.

Το μπρεντ διαπραγματεύεται την Παρασκευή στα 87 δολάρια με άνοδο 1,86%, ενώ το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 83,17 με άνοδο 2,24%.
Τις προηγούμενες ημέρες, οι τιμές του πετρελαίου είχαν δεχθεί πιέσεις από την απροσδόκητη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου και βενζίνης την περασμένη εβδομάδα, λόγω της αύξησης των εισαγωγών αργού και της υποτονικής ζήτησης βενζίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Energy Information Administration.

Ωστόσο, η αύξηση των αποθεμάτων αργού ήταν μικρότερη από την αύξηση που προέβλεπε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου και οι αναλυτές σημείωσαν ότι η αύξηση ήταν χαμηλότερη από την αναμενόμενη για την εποχή του έτους, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.