iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Τρεις νεκροί σκιέρ
στο Τιρόλο Τους πλάκωσε
χιονοστιβάδα


Το θάνατο τριών Ολλανδών σκιέρ προκάλεσε χιονοστιβάδα κοντά στο χιονοδρομικό θέρετρο του Ζέλντεν, ενώ ένα ακόμη άτομο διασώθηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Τα θύματα μετείχαν σε μια 17μελή ομάδα που έκανε περιήγηση με ειδικά χιονοπέδιλα που επιτρέπουν και την αναρρίχηση συνοδεία τεσσάρων Αυστριακών οδηγών.

Η ομάδα των σκιέρ κατευθυνόταν σε ένα ορεινό καταφύγιο σε υψόμετρο περίπου 2.500 μ. όταν χτύπησε η φάρδους περίπου 80 μέτρων χιονοστιβάδα λίγο πριν τις 11 το πρωί τοπική ώρα της Πέμπτης.
Η χιονοστιβάδα παρέσυρε τέσσερα μέλη της ομάδας, τα δύο εκ των οποίων είχαν ήδη πεθάνει όταν τους βρήκαν οι διασώστες. Τα άλλα δύο άτομα είχαν τραυματιστεί και το ένα εξ’ αυτών διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, αλλά το άλλο παρέμεινε στο βουνό και κατέληξε, όπως ανακοίνωσε αργότερα εκπρόσωπος της αυστριακής αστυνομίας.
Η πρεσβεία της Ολλανδίας στη Βιέννη ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος κι ήταν έτοιμη να παράσχει βοήθεια, εφόσον χρειαστεί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Το επίπεδο συναγερμού για χιονοστιβάδες στην επαρχία του Τιρόλου, όπου βρίσκεται το Ζέλντεν, ήταν «μέτριο», δηλαδή στο δεύτερο επίπεδο της πεντάβαθμης κλίμακας, αλλά ειδικοί προειδοποίησαν για τον κίνδυνο χιονοστιβάδων από φρέσκο, χαλαρό χιόνι.

ΦΩΤΟ αρχείου