iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Η ιστορία με το
γαιδουράκι, ένα
μάθημα ζωής...


Μια μέρα ένας γάιδαρος αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι. Το ζώο έκλαιγε δυνατά για ώρες, ενώ ο αγρότης προσπαθούσε να βρει κάτι να κάνει για να το βγάλει έξω.
Τελικά ο αγρότης αποφάσισε ότι το γαϊδούρι ήταν γέρος και το πηγάδι ήταν ήδη στεγνό και έπρεπε να καλυφθεί ούτως ή άλλως· ότι πραγματικά δεν άξιζε να τραβήξει το γαϊδουράκι από το πηγάδι
Κάλεσε όλους τους γείτονές του να έρθουν να τον βοηθήσουν. Άρπαξαν ο καθένας από ένα φτυάρι και άρχισαν να ρίχνουν χώμα στο πηγάδι.
Ο γάιδαρος κατάλαβε τι συνέβαινε και έκλαψε φρικτά δυνατά. Μετά, προς έκπληξη όλων, ησύχασε μετά από μερικά φτυάρια χώματος.
Ο αγρότης κοίταξε τελικά κάτω στο πηγάδι και έμεινε έκπληκτος με αυτό που είδε... με κάθε φτυάρι χώμα, ο γάιδαρος έκανε κάτι απίστευτο: Έβγαζε το χώμα και πατούσε πάνω στο χώμα.
Πολύ σύντομα όλοι είδαν έκπληκτοι πώς ο γάιδαρος έφτασε στο στόμα του πηγαδιού, πέρασε την άκρη και βγήκε έξω...
Η ζωή θα σου ρίξει χώμα, κάθε λογής βρωμιά... το κόλπο για να βγεις από την τρύπα είναι να την τινάξεις και να την χρησιμοποιήσεις για να ανέβεις. Κάθε πρόβλημα μας είναι ένα βήμα προς τα πάνω. Μπορούμε να βγούμε από τις πιο βαθιές τρύπες αν δεν τα παρατήσουμε...
Χρησιμοποίησε τη γη που σου πετάνε για να πας μπροστά!
ΠΗΓΗ fb