iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Γενέθλια 41 ετών
για τη μυθική ταινία
Flashdance (video)


Η μυθική ταινία Flashdance κυκλοφόρησε τέτοιες ημέρες του Απριλίου του 1983...
Aυτή η εμβληματική ταινία σε σκηνοθεσία Adrian Lyne μας εισήγαγε στην εμπνευσμένη ιστορία του Alex Owens, που υποδύεται η Jennifer Beals, μια αποφασισμένη νεαρή χορεύτρια που ονειρεύεται να γίνει επαγγελματίας μπαλαρίνα. Μαζί με τον Michael Nouri ως υποστηρικτικό φίλο της και ιδιοκτήτη χαλυβουργείου στο Πίτσμπουργκ, η ταινία έφερε ένα φρέσκο μείγμα ρομαντισμού, δράματος και ηλεκτρισμένων χορευτικών σκηνών στην οθόνη.
Παρά τις αρχικές μεικτές κριτικές, το "Flashdance" θαμπώθηκε στο box office, έγινε η τρίτη ταινία με τα υψηλότερα έσοδα του 1983 στις ΗΠΑ και κερδίζοντας πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η επίδρασή του επεκτάθηκε πέρα από τον κινηματογράφο, επηρεάζοντας το ύφος ταινιών της δεκαετίας του 80 όπως "Footloose", "Purple Rain" και "Top Gun".
Η απεικόνιση του Alex από την Jennifer Beals, συμπληρωμένη από τις δυναμικές χορευτικές ακολουθίες που χορογραφήθηκαν με τη βοήθεια body double όπως οι Marine Jahan και Crazy Legs, συνεπήρε το κοινό και άφησε διαρκή εντύπωση. Το soundtrack της ταινίας, με επιτυχίες όπως το "Maniac" του Μάικλ Σεμπέλο και το βραβευμένο με Όσκαρ "Flashdance... Το What a Feeling" τραγουδισμένο από την Irene Cara, πρόσθεσε άλλο ένα στρώμα μαγείας σε αυτό το κινηματογραφικό διαμάντι.
Καθώς ανατρέχουμε στα 41 χρόνια του "Flashdance", γιορτάζουμε τη διαρκή κληρονομιά του ως ένα πολιτιστικό φαινόμενο που συνεχίζει να εμπνέει χορευτές και λάτρεις του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ The 80s Ruled

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr επιλέγει όμως αυτό το τραγούδι ως καλύτερο από το σάουντρακ της ταινίας