iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 15 Μαΐου 2024

Η αστυνομία εκκένωσε
την κατάληψη στο
πανεπιστήμιο Κολούμπια


Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επενέβη στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν κλειστεί στο κτίριο.
Όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το κατειλημμένο κτίριο με τους αστυνομικούς να ανεβαίνουν και να παραβιάζουν παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό.
Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν κατόπιν σε απευθείας μετάδοση πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών.
Καταλήψεις, ακυρώσεις μαθημάτων, ταραχές και συνθήματα συνθέτουν το σκηνικό σε περισσότερα από 30 πανεπιστήμια των ΗΠΑ, καθώς το φοιτητικό κύμα υποστήριξης της Παλαιστίνης έχει αποσυντονίσει την ακαδημαϊκή διαδικασία ακόμη και σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της «Ivy League», με τις παρενέργειες των νεανικών κινητοποιήσεων να εκβάλλουν στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Εν μέσω μιας νέας, εσωτερικής κρίσης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν καταδίκασε το «θηριώδες κύμα αντισημιτισμού», το οποίο, όπως είπε, αντιμετωπίζουν πολλοί Εβραίοι Αμερικανοί, μιλώντας στα πλαίσια του Μήνα της Εβραϊκής Κληρονομιάς κι ενώ περισσότερα από 1.100 άτομα έχουν συλληφθεί σε 30 αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις.