iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Σκοτώθηκε σε μάχη
στην Ουκρανία
αρσιβαρίστας πρωταθλητής


Νεκρός στον πόλεμο κατά της Ρωσίας έπεσε ο 30χρονος Ουκρανός Ολεξάντρ Πελεσένκο, δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, στην άρση βαρών.

Την τραγική είδηση μετέδωσε στη σελίδα του στο Facebook ο εθνικός προπονητής της ουκρανικής ομάδας άρσης βαρών, Βίκτορ Σλομποντιάνιουκ. Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στην ανάρτησή του, ο Ολεξάντρ Πελεσένκο έπεσε στο πεδίο του πολέμου στην Ουκρανία, υπερασπιζόμενος την χώρα του.
«Ο πόλεμος παίρνει τους καλύτερους…Υπερασπιζόμενος την Ουκρανία από τους εισβολείς, σήμερα, 6 Μαΐου, πέθανε ηρωικά ο ένας εκ των κορυφαίων του αθλητισμού της Ουκρανίας, δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2016, 2017), συμμετέχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην άρση βαρών, Ολεξάντρ Πελεσένκο.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του Ολεξάντρ! Αυτή είναι μια πολύ βαριά απώλεια για ολόκληρη την κοινότητα της άρσης βαρών της Ουκρανίας. Οι ήρωες δεν πεθαίνουν», έγραψε ο προπονητής του.
Ο Πελεσένκο έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών το 2016 και το 2017. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, δεν κατάφερε να κερδίσει Ολυμπιακό μετάλλιο και κατέλαβε την τέταρτη θέση. Από το 2022 είχε καταταγεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.