iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

300 νέες
λέξεις στο
παιχνίδι ''Σκραμπλ''


Η Merriam-Webster κυκλοφόρησε την έκτη έκδοση του «Επίσημου Λεξικού για τους Παίκτες Σκράμπλ», τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία έκδοση. Σε αυτή, 300 νέες λέξεις περιλαμβάνονται και μάλιστα κάποιες που οι παίκτες τις επιζητούσαν διακαώς, όπως το «ΟΚ» και το «Ίου».

«Το ΟΚ ήταν μια λέξη που οι παίκτες την περίμεναν εδώ και πάρα πολύ καιρό», είπε ο Peter Sokolowski, λεξικογράφος και εκδότης στη Merriam-Webster. «Βασικά, οι λέξεις με δύο ή τρία γράμματα είναι η ζωή του παιχνιδιού.»

Η Merriam-Webster έφτιαξε το πρώτο επίσημο λεξικό του παιχνιδιού το 1976. Πριν από αυτό, μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όλα τα λεξικά, σύμφωνα με τους κανόνες. Από τη στιγμή όμως που δημιουργήθηκε επίσημο λεξικό, είπε ο  Sokolowski, ανανεώνεται κάθε τέσσερα με οκτώ χρόνια.

Ο Sokolowski δήλωσε ότι πιστεύει πως  «το ίου είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη, αφού εκφράζει κάτι νέο που βλέπουμε στη γλώσσα μας και αυτό είναι η δημιουργία λέξεων που βασίζονται στη μεταγραφή του λόγου. Παραδοσιακά, αυτές οι λέξεις δεν υπήρχαν στα λεξικά, αλλά με την άνθιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την επικοινωνία με μηνύματα και γραπτό λόγο, βρίσκουμε όλο και περισσότερες περιπτώσεις μεταγραφής λόγου και νέες ομάδες συλλαβισμού για τα λεξικά.»

Γίνονται ακόμα συζητήσεις για το ποιες ξένες λέξεις μπορούν να ενσωματωθούν στο παιχνίδι χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα.

Προς το παρόν, το επίσημο λεξικό του Σκράμπλ έχει πάνω από 100.00 λέξεις.

Πηγή: CBS News