iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Ριάντ: '' Θα πάμε
το πετρέλαιο
στα 200 δολλάρια''


Με οικονομική πόλεμο απειλούν τις ΗΠΑ οι Σαουδάραβες, όπως προειδοποιεί το σαουδαραβικό δίκτυο «Aλ Αραμπίγια» αποκαλύπτοντας ότι,εάν η Ουάσινγκτον επιβάλλει κυρώσεις στο Ριάντ,τότε θα προχωρήσει στα εξής αντίποινα:

θα εκτοξεύσει την τιμή του πετρελαίου στα ύψη, θα αναστείλει τη συνεργασία του με τη Δύση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας προσεγγίζοντας το Ιράν, τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ και θα κάνει... άνοιγμα στους αντιπάλους των ΗΠΑ-Ρωσία και Κίνα- επιτρέποντας τη δημιουργία ρωσικής στρατιωτικής βάσης στο σαουδαραβικό έδαφος.
Αυτά αναφέρει ο γενικός διευθυντής του δικτύου «Αλ Αραμπίγια», σε άρθρο γνώμης, υπό τον τίτλο: «Mην δοκιμάζετε την υπομονή μας».
Οι αποκαλύψεις αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, συναντάται στο Ριάντ με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν ζητώντας εξηγήσεις για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.
"Αν η τιμή του πετρελαίου φθάσει τα 80 δολάρια, δεν είναι δυνατόν να αποκλείσει κανείς την πτώση της τιμής στα 100 δολάρια ή τα 200 δολάρια", γράφει στο άρθρο του ο γενικός διευθυντής του «Αλ Αραμπίγια», Τούρκι Αλνταχίλ.