iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Εφιάλτης
τρομοκρατίας στις
Ηνωμένες Πολιτείες


Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εστάλησαν στη Χίλαρι Κλίντον, τον Μπαράκ Ομπάμα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και άλλες προσωπικότητες που έχουν ταχθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ. 

Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για τις ενδιάμεσες εκλογές, η πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ φαίνεται να παίρνει πλέον βίαιες διαστάσεις, με Αμερικανούς αξιωματούχους να μιλούν για εσωτερική «τρομοκρατία».

Με ανακοίνωσή του το FBI γνωστοποίησε ότι ακόμα δύο τρομο-πακέτα απεστάλησαν στα γραφεία του Κεντρικού Ταχυδρομείου του Λος Άντζελες, και τα οποία απευθύνονταν στην Αμερικανίδα γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Μαξίν Γουότερς. 

Τα πακέτα φαίνεται να ταιριάζουν με την περιγραφή άλλων ύποπτων πακέτων που έχουν ταχυδρομηθεί σε άλλα εξέχοντα πολιτικά πρόσωπα, όπως η Χίλαρι Κλίντον, ο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και ακόμα ένα που βρέθηκε στο Καπιτώλιο με το όνομα της Γουότερς. 

Την ίδια ώρα, οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να εντοπίσουν ένα ύποπτο πακέτο που πιστεύουν ότι εστάλη στον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν, δήλωσε αξιωματούχος

Για «ξεκάθαρη τρομοκρατική ενέργεια», στόχος της οποίας ήταν να πλήξει την ελευθεροτυπία και το σθένος των πολιτών, έκανε λόγο ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, σε δηλώσεις του μετά το μπαράζ εκρηκτικών μηχανισμών που εντοπίστηκαν σε ΜΜΕ, αλλά και στις οικίες των οικογενειών Κλίντον και Ομπάμα.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης, με άγνωστους -προς το παρόν- αποστολείς, το οποίο, ωστόσο, δεν υλοποιήθηκε σε όλο του το φάσμα εξαιτίας της σχολαστικής έρευνας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίες εντόπισαν τους φακέλους με τα εκρηκτικά και σήμαναν συναγερμό σε όλες τις αμερικανικές υπηρεσίες.

Όπως έγινε γνωστό από τις μυστικές υπηρεσίες, κανένας από τους «αποδέκτες» των πακέτων δεν κινδύνευσε, καθώς εντοπίστηκαν εγκαίρως στη διάρκεια των ελέγχων ρουτίνας που διεξάγεται κατά την παραλαβή της αλληλογραφίας.