iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Πέθανε ο θρυλικός
παραγωγός του
Μπρους Λι (εικόνα)


Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο «πατέρας» του Μπρους Λι, ένας από τους παραγωγούς θρύλους του κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ.

Ο Ρέιμοντ Τσόου ήταν συνιδρυτής των κινηματογραφικών στούντιο Golden Harvest το 1971, υπογράφοντας την παραγωγή περισσοτέρων από 170 ταινιών στην καριέρα του.

Συνεργάστηκε με τον Μπρους Λι στην ταινία «Ο Μεγάλος Αρχηγός, ο Αήττητος του Καράτε» γνωστή και ως «Μπρους Λι, η Γροθιά του Θανάτου» ήδη από το 1971, μια ταινία με παγκόσμια επιτυχία με την οποία θα ξεκινούσε η καριέρα του ηθοποιού που ήταν λάτρης των πολεμικών τεχνών.

Επίσης, έκανε την παραγωγή και τη συμπαραγωγή δύο ταινιών που είναι από τις πιο γνωστές του Μπρους Λι: «Ο Κίτρινος Πράκτωρ Εναντίον της Μαφίας» (1972) και «Ο Κίτρινος Πράκτωρ του Χονγκ Κονγκ» (1973). Η ταινία αυτή του 1973 είναι η πρώτη στην οποία συνεργάστηκε ένα στούντιο του Χονγκ Κονγκ και το Χόλιγουντ.

Ο παραγωγός γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 1927, γνώρισε επίσης την επιτυχία με τον Τζάκι Τσαν, με τον οποίο συνεργάστηκε στην ταινία «Ο αετός της Κίνας σαρώνει το Τέξας» που προβλήθηκε το 1980.

ΠΗΓΗ aixmi.gr