iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ο Πάπας ξεκαρδίζεται
στα γέλια με
άτακτο πιτσιρίκι (βίντεο)


Ένα αγοράκι έκλεψε την παράσταση την ώρα που ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόταν στους πιστούς.

Ο μπόμπιρας κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια της μητέρας του και έτρεξε δίπλα στον Ποντίφικα, ενώ του έκανε εντύπωση ο φρουρός που στεκόταν εκεί και άρχισε να του τραβά το χέρι. Ο Πάπας δεν συγκρατήθηκε και... έσκασε στα γέλια μπροστά σε αυτό το θέαμα.

Η μητέρα του αγοριού έσπευσε να τον... μαζέψει, ενημερώνοντας τον Πάπα ότι το παιδί είναι μουγκό. Ομως, ο Ποντίφικας την καθησύχασε και της είπε να αφήσει τον μικρό να παίξει. Αλλά στράφηκε στον επίσκοπο που ήταν δίπλα του και του είπε αστειευόμενος: «Είναι Αργεντινός. Απείθαρχος». Υπενθυμίζεται ότι και ο Πάπας Φραγκίσκος είναι από την Αργεντινή.

«Αυτό το παιδί δεν μπορεί να μιλήσει. Αλλά μπορεί να επικοινωνήσει. Εχει κάτι που με έβαλε στις σκέψεις. Είναι ελεύθερος. Απείθαρχος... αλλά ελεύθερος», είπε ο Ποντίφικας στους πιστούς και εκείνοι γέλασαν. «Αναρωτήθηκα, είμαι τόσο ελεύθερος μπροστά στον Θεό; Όταν ο Ιησούς λέει ότι πρέπει να είμαστε σαν παιδιά, εννοεί να έχουμε την ελευθερία που έχει ένα παιδί ενώπιον του πατέρα του. Νομίζω ότι αυτό το παιδί κάνει κήρυγμα σε όλους μας. Ας ζητήσουμε τη χάρη του Θεού για να μιλήσει», κατέληξε.