iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Ο εφιάλτης
της τρομοκρατίας
ξαναγύρισε


Τον εφιάλτη της τρομοκρατίας έζησε ξανά η Γαλλία χθες το βράδυ, αφού λίγο μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδος, η χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου έγινε στόχος ενός άνδρα ο οποίος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, αφαιρώντας τη ζωή σε 3 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δώδεκα.

Από τους τραυματίες οι τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ο δράστης της επίθεσης δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται ακόμα από τις αστυνομικές Αρχές. Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, εικάζεται ότι διέφυγε προς την Γερμανία.

Μετά την επίθεση ο 29χρονος δράστης διέφυγε με ταξί, το οποίο άρπαξε από ταξιτζή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του οδηγού ο μακελάρης ήταν τραυματισμένος. Εικάζεται ότι τραυματίστηκε από τις σφαίρες των ανδρών στρατιωτικής περιπόλου που είχε αναπτυχθεί στο Στρασβούργο και ήταν επιφορτισμένη με τη φρούρηση της χριστουγεννιάτικης αγοράς, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν. 

Οσο ο δράστης παραμένει άφαντος το Στρασβούργο θυμίζει πόλη-φάντασμα, καθώς δεν κυκλοφορεί κανείς πεζός, όλοι οι κάτοικοι και οι τουρίστες βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια και στα ξενοδοχεία τους, ενώ έχουν δημιουργηθεί δεκάδες σημεία ελέγχου. 

Η επίθεση χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική τόσο από την αστυνομία, όσο και από τη νομαρχία. Μάλιστα, οι οπαδοί του ISIS πανηγύριζαν λέγοντας ότι ο μακελάρης εμπνεύστηκε από εκείνους, ωστόσο οι γαλλικές αρχές δεν ξεκαθαρίζουν αν πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια που σχετίζεται με την ισλαμιστική τρομοκρατία.