iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Γύρισε σπίτι του
το μικρότερο νεογέννητο
του πλανήτη


Το αγοράκι είχε γεννηθεί μόλις στις 24 εβδομάδες, καθώς είχε σταματήσει να αναπτύσσεται στην κοιλιά της μητέρας του.

Η επιστήμη κάνει θαύματα... Τέτοια θαύματα που μπορεί ένα μωράκι που γεννήθηκε πρόωρα και ζύγιζε μόλις 268 γραμμάρια, όχι απλά να επιβιώσει τις πρώτες δύσκολες μέρες, αλλά επιτέλους να πάει σπίτι με τους γονείς του.

Αυτό έγινε πριν από λίγες μέρες στο Τόκιο και στο Keio University Hospital όπου νοσηλευόταν το μικρότερο νεογέννητο αγοράκι του κόσμου.

Μετά από αρκετές εβδομάδες παραμονής του εκεί, πλέον ζυγίζει 3,1 κιλά, με αποτέλεσμα οι γιατροί να του δώσουν το ΟΚ, προκειμένου να πάρει εξιτήριο.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι οτι είμαι χαρούμενη που μεγάλωσε τόσο. Δεν ήμουν σίγουρη οτι μπορούσε να επιβιώσει», είπε η μητέρα του.

Ο γιατρός Τακέσι Αριμίτσου που είχε αναλάβει την περίπτωσή του, προσπάθεια να στείλει ένα γενικότερο μήνυμα, λέγοντας: «Θέλω να ξέρουν όλοι οτι παρά το γεγονός οτι ένα μωρό έχει γεννηθεί τόσο πρόωρα και με ελάχιστο βάτος, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να φύγει υγιέστατο από το νοσοκομείο».

Πριν από το συγκεκριμένο αγοράκι, το ρεκόρ αυτό είχε ένα μωράκι στην Γερμανία που ζύγιζε μόλις 274 γραμμάρια (το 2009), ενώ το αντίστοιχο για κοριτσάκι ήταν 252 γραμμάρια (το 2015)