iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Βρέθηκε το ποτό
που πίνεις και
ζεις για πάντα! (εικόνα)


Βρέθηκε το ελιξίριο της αθανασίας! Το πίνεις και ζεις για πάντα...

Και δεν είναι λόγια, αλλά επιστημονική ανακάλυψη που έγινε στην Κίνα. Εκεί, οι αρχαιολόγοι βρήκαν τον Οκτώβριο του 2018, ένα κιτρινωπό ποτό, μέσα σε χάλκινο δοχείο ηλικίας 2.000 ετών,  σε κρύπτη ενός τάφου.

Ο τάφος ανήκε, πιθανότατα, σε μια αριστοκρατική οικογένεια που έζησε στην πόλη Λουογιάνγκ , στην επαρχία Χενάν της Κίνας, αλλά παρότι είχε το ποτό, δεν κατάφερε να ζήσει αιώνια…

Το δοχείο περιείχε 3,5 λίτρα κιτρινωπού υγρού που εμφάνιζε πολύ δυνατή οσμή με αλκοόλη. Οι αρχαιολόγοι θεώρησαν ότι ήταν κρασί, ένα συμπέρασμα σύμφωνο με άλλες ανακαλύψεις που χρονολογούνται από την ίδια περίοδο.

Τότε, το κρασί από ρύζι και σπόρους σόργου χρησιμοποιούνταν σε τελετουργικές θυσίες και τελετές.

Αλλά περαιτέρω εργαστηριακές εργασίες έδειξαν ότι η ουσία δεν είχε καμία σχέση με κρασί. Το μυστηριώδες υγρό αποτελείται κυρίως από νιτρικό κάλιο και αλουνίτη, τα οποία αποτελούν τα βασικά συστατικά της συνταγής για το ποτό της αθανασίας, όπως είχε καταγραφεί σε ένα αρχαίο ταοϊστικό κείμενο.

Το ελιξίριο της νεότητας και της αιώνιας ζωής, ήταν ένα είδος εμμονής για τους αρχαίους Κινέζους και όπως φαίνεται έκαναν διάφορα πειράματα για τη δημιουργία του.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά που μυθικά «φάρμακα της αθανασίας» βρέθηκαν στην Κίνα. Το υγρό αυτό έχει μεγάλη αξία για τη μελέτη των πεποιθήσεων για την αιώνια ζωή στην αρχαία Κίνα, δήλωσε ο Σι Ζιασέν , επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Μνημείων και Αρχαιολογίας στην Λουογιάνγκ.

Πηγή Snoopit24