iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 10 Μαΐου 2024

Επίθεση σε τραμ
Ένας νεκρός
και τραυματίες


Τουλάχιστον ένας άνθρωπος είναι νεκρός, καθώς άγνωστος δράστης πυροβόλησε κατά επιβατών μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, το πρωί της Δευτέρας. 

Η αστυνομία της πόλης της κεντρικής Ολλανδίας ανακοίνωσε πως η πλατεία 24ης Οκτωβρίου λίγο έξω από το κέντρο της πόλης έχει αποκλεισθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ επιτόπου βρίσκονται στελέχη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Εκεί έχει ακινητοποιηθεί ο επίμαχος συρμός του τραμ, ενώ έρευνες διεξάγει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς πιθανώς το κίνητρο του δράστη (ή των δραστών) να είναι τρομοκρατικό.

Την είδηση για τον νεκρό μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. Το θύμα είναι καλυμμένο με σεντόνι και κείτεται πάνω στις σιδηρογραμμές ανάμεσα σε δύο βαγόνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του που μετέβη επιτόπου. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από την αστυνομία.

Η αστυνομία έδωσε οδηγίες στα σχολεία της Ουτρέχτης να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές, ενώ αύξησε στο μέγιστο το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής σε όλη την επαρχία της Ουτρέχτης.