iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Αεροπορική
τραγωδία στη Μόσχα
με 41 νεκρούς


Αρχίζει η έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς στο αεροδρόμιο Σερεμέτιοβο της Μόσχας, με τη σαφή εντολή από το Κρεμλίνο να ξεκινήσουν άμεσα οι συνεντεύξεις και οι ανακρίσεις με τους εμπλεκόμενους.

Το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι το αεροσκάφος της Aeroflot, είχε απογειωθεί από το Σερεμέτιοβο της Μόσχας με προορισμό τη μητρόπολη Μουρμάνσκ, όταν επέστρεψε και ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, «λόγω απροσδιόριστων τεχνικών θεμάτων».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η προσγείωση του αεροσκάφους ήταν βίαιη, καθώς αναπήδησε πάνω από δύο φορές στον διάδρομο. Παράλληλα, η άτρακτος είχε τυλιχτεί στις φλόγες, με συνέπεια να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 41 επιβάτες, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά.

«Οι ανακριτές θα ξεκινήσουν αμέσως τις συνεντεύξεις με τα θύματα, τους μάρτυρες, τους υπαλλήλους του αεροδρομίου και τον πάροχο αεροπορικών εταιρειών, αλλά και των ατόμων που απαιτούνται για τη λειτουργία του αεροσκάφους», ανέφερε η εκπρόσωπος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.