iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Η μεγάλη επιστροφή
του Παύλου Μπατάλη
στα κοινά


Μια μεγάλη επιστροφή σηματοδότησαν αυτές οι δημοτικές εκλογές στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Ο πρώην αντιδήμαρχος, πρώην πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ και εμπνευστής του Φορέα και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μπατάλης, επιστρέφει στα δημοτικά έδρανα μετά από αποχή πέντε ετών. Ο κ. Μπατάλης ήταν υποψήφιος με τη ''Συμμαχία Δημιουργίας'' τον Μάιο του 2014, αλλά η αργοπορημένη ενταξή του στο ψηφοδέλτιο καθώς και άλλες συγκυρίες ήταν αποτρεπτικοί παράγοντες για να εκλεγεί.

Το πλήρωμα του χρόνου όμως τον δικαίωσε για την επιλογή του να είναι από τους πρώτους εδώ και δύο χρόνια περίπου, που εξέφρασαν δημόσια στήριξη και συμπόρευση με τον Βαγγέλη Μπουρνούς. Το χαρμόσυνο νέο για τον κ. Μπατάλη ήρθε τα ξημερώματα, καθώς με 375 σταυρούς πολιτών της Ραφήνας εξελέγη στην 7η θέση (αρκετά ψηλά αν λάβει κανείς υπ όψιν την αποχή του) της Σύγχρονης Πολιτείας Συνεργασίας Ενεργών πολιτών.

Ο κ. Μπατάλης θεωρεί εαυτόν ''στρατιώτη'' της τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς να τον ενδιαφέρουν ''καρέκλες''. Ωστόσο η δημοσιογραφική εκτίμηση είναι πως άνθρωποι με την εμπειρία και τις ικανότητες του κ. Μπατάλη δεν είναι δυνατόν να μη χρησιμοποιηθούν αργά ή γρήγορα σε θέση ευθύνης από τον δήμαρχο. Μπορεί πάντως και να ''πέφτουμε έξω''. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μπατάλης κέρδισε ''με το σπαθί του'' μια θέση στα 27 έδρανα για την επόμενη θητεία.

Η φωτό περυσινή και συμβολική (αρχείο iselida.gr) από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που παρακολούθησε ως πολίτης ο κ. Μπατάλης.