iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Δαμιανός Φαφούτης:
''Θα δηλώσουμε
πάλι παρών''


Τον απολογισμό των δημοτικών εκλογών σε Ραφήνα Πικέρμι κάνει σε Δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της Συμμαχίας Δημιουργίας Δαμιανός Φαφούτης.

Οι δημοτικές εκλογές έλαβαν τέλος την Κυριακή 2 Ιουνίου. ‘Ήταν ένα μακρύ και επίπονο ταξίδι τόσο για εμένα όσο και για τους συνεργάτες μου. Οι δημότες θέλησαν να δώσουν μια ευκαιρία στον κ. Μπουρνούς να αποδείξει ότι αυτά που λέει, μπορεί και να τα κάνει. Σεβόμαστε την επιλογή των δημοτών και ευχόμαστε να είναι για το καλό του τόπου μας.

Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε την ανατροπή στο δημοτικό σκηνικό του Δήμου μας, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε νοοτροπία και παρόλο που δεν ήμασταν οι τελικοί νικητές, νιώθουμε σε μεγάλο βαθμό νικητές. Καταφέραμε σε ένα κατακερματισμένο από υποψηφιότητες χώρο (που ευνοούσε τον κ. Μπουρνούς) να περάσουμε τα μηνύματα μας και να μας δοθεί την 1η Κυριακή η δεύτερη θέση. Στο σύντομο χρονικό διάστημα της δεύτερης εβδομάδας υλοποιήσαμε την συμμαχία με τις παρατάξεις των κ.κ Χριστόπουλου και Πιστικίδη, (κάτι που προφανώς ήθελε το εκλογικό σώμα να έχει συμβεί πολύ νωρίτερα) και καταφέραμε να διπλασιάσουμε τις ψήφους προτίμησης στο πρόσωπο μας. Ειδικά στην ενότητα Πικερμίου καταγραφήκαμε ως πρώτη δύναμη με 51,24%.

Όλα αυτά έγιναν χωρίς να έχουμε την δυνατότητα υλοποίησης πάσης φύσης εξυπηρετήσεων, χωρίς την υποστήριξη τοπικών εφημερίδων και των περισσότερων τοπικών ιστοσελίδων και κυρίως δίχως την υποστήριξη πολιτικών δυνάμεων και προσώπων μιας και από την αρχή δηλώσαμε ότι δεν είμαστε προέκταση κομμάτων και δεν θέλουμε δίπλα μας κομματικά αφεντικά. Το σπουδαιότερο όλων οι οικονομικοί πόροι που διαθέσαμε ήταν περιορισμένοι διότι ούτε «επαγγελματίες πολιτικοί» είμαστε, ούτε έχουμε την νοοτροπία «θα επενδύσω για να τα πάρω πίσω».

Ιδιαίτερα ανησυχητικό αλλά και απογοητευτικό είναι το πολύ μεγάλο ποσοστό της αποχής που παρατηρήθηκε κυρίως την 2η Κυριακή και άγγιξε το 42%. Ανησυχητικό ως προς την αδιαφορία που επιδεικνύει μεγάλη μερίδα των συνδημοτών μας για το μέλλον του τόπου και κυρίως ηλικιακά νέοι. Απογοητευτικό για εμάς που αφιερώνουμε μεγάλο μέρος της ζωής μας για το Δήμο μας και αντιλαμβανόμαστε ότι η προσπάθεια αυτή αφορά λίγους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το πλήθος του κόσμου που μας εμπιστεύτηκε και στάθηκε δίπλα μας σε όλο αυτό ταξίδι. Να δηλώσουμε σε αυτούς που δεν τους πείσαμε ότι ίσως να φταίμε και εμείς που δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε. Να δηλώσουμε στο σύνολο των δημοτών Ραφήνας – Πικερμίου ότι θα ασκήσουμε με σοβαρότητα και συνέπεια τα καθήκοντα μας ως μείζονα μειοψηφία και θα συνεργαστούμε με όλες τις δυνάμεις και παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το κοινό καλό.

Ευχόμαστε ανάπτυξη και πρόοδο για αυτήν την δημοτική θητεία και όλοι θα συμβάλουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Αν όμως στο τέλος αυτής της τετραετίας οι προσδοκίες όλων μας δεν ευοδωθούν, τότε οι δυνάμεις της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ θα δηλώσουν και πάλι παρών.