iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Aγγίζει τους 40
βαθμούς την Κυριακή
η θερμοκρασία


Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να «εκτοξεύεται» έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η αστάθεια των τελευταίων ημερών, με τις βροχές και τις καταιγίδες, από σήμερα, Παρασκευή, θα περιοριστεί στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας -όπου αναμένονται, και σήμερα, περιορισμένα φαινόμενα.

Την ίδια στιγμή -όπως προέβλεψε την Πέμπτη ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου- από το μεσημέρι της Παρασκευής θα αρχίζουν να επεκτείνονται προς την Ευρώπη και στη χώρα μας ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες από την Αφρική. Η κυρίως «γεύση» του καύσωνα θα γίνει αισθητή στην Ελλάδα το Σάββατο και την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo, το Σάββατο 22/06 οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 35-36 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία στους 37 βαθμούς.
Την Κυριακή 23/06, ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο φτάνοντας -όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί- σε αρκετές περιοχές στους 35-37 βαθμούς. Οι συνθήκες καύσωνα θα είναι πιο αισθητές στην πεδιάδα της Θεσσαλίας, όπου ο υδράργυρος θα ανέλθει έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου.