iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Η υπογραφή του
Βαγγέλη Μπουρνούς
που έγραψε ιστορία ζωής


Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr προσπάθησε να καλύψει όσο γίνεται πληρέστερα και αντικειμενικά δημοσιογραφικά την τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου και του δημοτικού και των τοπικών συμβουλίων Ραφήνας Πικερμίου.

Ήταν ένα αυτοδιοικητικό event χαράς και δικαίωσης για όλους όσοι εξελέγησαν με την ψήφο των πολιτών. Φίλοι, συγγενείς και γείτονες πήγαν να χειροκροτήσουν και να συγχαρούν τους δικούς τους ανθρώπους στο Αθλητικό κέντρο Καλλιτεχνούπολης. Την εκδήλωση τίμησε ένας σπουδαίος Ιεράρχης ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος που όρκισε τους τοπικούς ''άρχοντες''.

Η iselida.gr με φωτορεπορτάζ από όλες τις παρατάξεις προσπάθησε - το τονίζουμε - να καλύψει τα σημαντικότερα στιγμιότυπα με τη δική της φιλοσοφία, ενώ έβγαλε πρώτη και την είδηση ότι οσονούπω αναλαμβάνει μετά τις ενδοπαραταξιακές διεργασίες αρχηγός στη ''Δημοτική Αλλαγή'' ο Σπύρος Κάρλος μετά την παραίτηση του ιδρυτή της και πρώην δημάρχου Γιώργου Χριστόπουλου.

Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που είτε τηλεφωνικά, είτε με μηνύματα, είτε διαδικτυακά είχαν μια καλή κουβέντα για τα ρεπορτάζ μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς. Με την υπόσχεση πάντα να προσπαθούμε να μην αδικούμε κανέναν και να αναδεικνύουμε τα καλά, αλλά και να στηλιτεύουμε τα κακά.

Δημοσιεύσαμε λοιπόν φωτογραφίες και σχόλια για σχεδόν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και ορισμένων τοπικών συμβούλων (με απόλυτο σεβασμό στον θεσμό αλλά είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τους προλάβει όλους μόνο ένας άνθρωπος) στην εκδήλωση.

Αφήσαμε τελευταίο τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς. Η συγκίνησή του την ώρα τόσο της ορκωμοσίας όσο και της υπογραφής του πρωτοκόλλου ήταν εμφανής. 

Δεν θα γράψουμε πολλά. Λίγες λέξεις. ''Τράβηξε χοντρό κουπί'', ανέβηκε ''ανηφόρα'', αντιμετώπισε πολλά. Αλλά δικαιώθηκε εκ των πραγμάτων από την ψήφο των πολιτών. Στη δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία.

Τώρα είναι σειρά του να δικαιώσει την κοινωνία που τον εμπιστεύτηκε. Όσους τον ψήφισαν. Αλλά και όσους δεν τον ψήφισαν. Ο δήμαρχος, ο ηγέτης είναι για όλους. Όσο για τα αμιγώς αυτοδιοικητικά του καθήκοντα στον πολιτικό κύκλο, πρέπει να αποδείξει με πράξεις ότι η συναίνεση είναι το μεγάλο ζητούμενο. Οι καθαρές και έντιμες συνεργασίες.

Όσο για τον τίτλο ''υπογραφή ιστορίας ζωής'' αγγίζει την πραγματικότητα για τον κ. Μπουρνούς.