iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Κωνσταντίνος Ζούλας:
''Η ΕΡΤ έχει
άδεια ταμεία''


«Στόχος μου ως προέδρου της ΕΡΤ είναι να αποκτήσει η δημόσια τηλεόραση τον ρόλο που της επιτάσσει το Σύνταγμα, δηλαδή την αντικειμενική ενημέρωση και την εξασφάλιση ποιοτικών προγραμμάτων», είπε ο Κωνσταντίνος Ζούλας απευθυνόμενος στους βουλευτές κατά την εισαγωγική τοποθέτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Μάλιστα, ο κ. Ζούλας στην προσπάθειά του να προλάβει ερωτήσεις από την πλευρά των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Θα ρωτήσετε πώς είναι δυνατόν να γίνει αμερόληπτη η ΕΡΤ με πρόεδρο έναν δημοσιογράφο που μέχρι πρότινος είχε την ευθύνη του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Η απάντηση βρίσκεται στην δημοσιογραφική μου πορεία των 30 ετών, που δεν θα δεχόμουν να τη διακυβεύσω αν δεν είχα τη ρητή εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού να αποκτήσει η ΕΡΤ τον ρόλο της, για να γίνει ποιοτική και αντικειμενική».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Ζούλα τόσο στα οικονομικά της επιχείρησης, όσο στους υπαλλήλους της ΕΡΤ: «Σήμερα η ΕΡΤ δεν έχει πόρους. Για να το πω απλά, τα ταμεία της είναι άδεια για να δημιουργήσει νέο πρόγραμμα, λόγω της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης να διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια για αγώνες ποδοσφαίρου πρώτης και δεύτερης κατηγορίας».
Στο θέμα των υπαλλήλων, αν και ανέφερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει καμία πρόσληψη, ωστόσο πρόσθεσε ότι χρειάζεται γενναία ανανέωση του προσωπικού της γιατί από τους 2.200 υπαλλήλους μόνο 170 είναι κάτω των 40 ετών, ενώ λείπουν βασικές ειδικότητες στο προσωπικό της για να γίνει η λειτουργία της στοιχειωδώς εύρυθμη.
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Σπύρος Λάππας ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τοποθετήσει κομματικά στελέχη στην ΕΡΤ και κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα γιατί δεν έδωσε στα μέλη της επιτροπής τον αριθμό και τα στοιχεία για όσους έθεσαν υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ.