iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Δεν κινείται κανένα
μέσο μεταφοράς
την Τρίτη


Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ολόκληρη η χώρα.

Σε μεγάλη 24ωρη απεργία θα προχωρήσει η ΑΔΕΔΥ, κατά του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση.
Αντιμέτωποι με την ταλαιπωρία θα βρεθούν οι πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους, ενώ αναμένεται και κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθήνα, αφού ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΗΣΑΠ, ενώ και τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα εκτελούν τα δρομολόγιά τους. Προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Παράλληλα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας διοργανώνει συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, καθώς σε 24ωρη απεργία προχωρούν δάσκαλοι και καθηγητές. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν ακόμη η ΠΟΕΔΗΝ και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.
Οι συρμοί του ΗΣΑΠ, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα σηκώσουν χειρόφρενο και δεν θα πραγματοποιούν τα δρομολόγιά τους, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια,καθώς 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει και η ΠΝΟ. Όσο για το μετρό (γραμμές 2 και 3) και τα τραμ, αναμένονται αποφάσεις. Χωρίς προαστιακό και τρένα θα γίνονται οι μετακινήσεις την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία από τις 00:00 έως τις 24:00. Αναμένεται ανακοίνωση της εταιρείας με ενδεχόμενη ακύρωση όλων των δρομολογίων τρένων, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας.

Η ΠΝΟ αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.