iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Εγκαίνια της
ανταπ. ανακύκλωσης
στο Νέο Βοτζά


Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου συνεχίζει με σταθερά βήματα  την εφαρμογή  πολιτικών για το περιβάλλον και  τον πολίτη με μοναδικό στόχο να γυρίσουμε σελίδα και να περάσουμε όλοι μαζί σε μια νέα πραγματικότητα, σύγχρονη και φιλική για το περιβάλλον, τονίζεται σε Δελτίο Τύπου.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η εφαρμογή του προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης  στην  πλατεία της Α' Εισόδου του πυρόπληκτου οικισμού του Ν. Βουτζά, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 10.00 το πρωί με την ευγενική χορηγία του ομίλου ΑΒ Βασιλόπουλος.

Στην προσπάθεια αυτή το μήνυμα της ανακύκλωσης και η ευαισθητοποίηση όλων μας «περνάει» πρωτίστως από τη νέα γενιά, η οποία και θα κληθεί να γυρίσει τη σελίδα της συστηματικής φροντίδας του περιβάλλοντος στην πράξη.

Στην πράξη, λοιπόν, θα διεξαχθεί διαγωνισμός ανακύκλωσης από τις  5 Οκτωβρίου μέχρι και τις  5 Δεκεμβρίου 2019 για τους μαθητές όλων των σχολείων  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης, με δώρα  επιβράβευσης για εκείνους που  θα «πρωτεύσουν» στη διαδικασία ανακύκλωσης.

Ο στόχος είναι προφανής: Να έρθουν τα παιδιά μας σε βιωματική επαφή με τη διαδικασία της ανακύκλωσης μαθαίνοντας στην πράξη τα οφέλη της για ολόκληρη την κοινωνία, προκειμένου αυτό να τους γίνει βίωμα και τρόπος ζωής,

Αυτό τον κόσμο τον έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας και οφείλουμε να τους τον παραδώσουμε καλύτερο από ότι τον παραλάβαμε.

Στις 4 Οκτωβρίου ξεκινάμε την ανακύκλωση στην πηγή, με όφελος για τους κατοίκους και το περιβάλλον.

Η συμμετοχή όλων μας αποτελεί δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.