iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

''Ροντέο'' το δημοτικό
συμβούλιο Ραφήνας
Πικερμίου


Ένταση και υψηλοί τόνοι στη συνεδρίαση του δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Η κατάσταση ''μύριζε μπαρούτι'' από την αρχή και η ''έκρηξη'' πυροδοτήθηκε όταν ο επικεφαλής της Νέας Αρχής Βασίλης Πιστικίδης, παρατήρησε στον πρόεδρο Κωνσταντίνο Μώρο, δείχνοντας τον κανονισμό, ότι δεν έπρεπε να δώσει πρώτα τον λόγο σε δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής Αρχής για ερώτηση, αλλά στους επικεφαλής των παρατάξεων. Ο κ. Μώρος επικαλούμενος απόφαση του προεδρείου ότι προηγούνται οι ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί γραπτώς εξήγησε ότι έδωσε ένα λεπτό συμπληρωματικά στον σύμβουλο, για να του απαντήσει ο κ. Πιστικίδης ότι ''κανένας δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει τον κανονισμό, ούτε ο δήμαρχος ούτε ο πρόεδρος''.

Η ένταση συνεχίστηκε όταν ο κ. Πιστικίδης κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων απευθυνόταν ειδικά σε αντιδημάρχους, επικαλούμενος και πάλι τον κανονισμό και τον διέκοψε ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς για να υπογραμμίσει ότι οι ερωτήσεις ναι μεν απευθύνονται σε όποιον θέλει ο ερωτών, αλλά ο δήμαρχος υποδεικνύει ποιός τελικά θα απαντήσει ή αν θα το κάνει ο ίδιος. Οι ''διαξιφισμοί'' μεταξύ των κυρίων Μπουρνούς και Πιστικίδη συνεχίστηκαν για να συνεχίσει τελικά τις 13 ερωτήσεις ο κ. Πιστικίδης.

Κόντρα και για τον χρόνο των ερωτήσεων καθώς ο κ. Πιστικίδης υποστήριξε ότι μπορεί να κάνει ερωτήσεις των δύο λεπτών, για να επισημάνει ο κ. Μώρος, αλλά και ο δήμαρχος ότι ο συνολικός χρόνος των ερωτήσεων είναι δύο λεπτά.

Στο τέλος έγινε το μεγάλο ''μπαμ'' όταν ο κ. Πιστικίδης αναφέρθηκε σε προσωπικό έγγραφο του αντιδημάρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου που εστάλη από το προσωπικό του ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε πανεπιστήμιο με θέμα προγράμματα. Μάλιστα ο κ. Πιστικίδης μίλησε ευθέως από μικροφώνου κάτι που γράφτηκε στα πρακτικά για ''μπίζνες'' ρωτώντας τον δήμαρχο αν ήταν γνώστης του εγγράφου, επιτείνοντας την τεταμένη ατμόσφαιρα.

Αναμενόταν η απάντηση τόσο του δημάρχου όσο και του κ. Βασιλόπουλου.