iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

''Η κόρη μου είναι
το παν'' έλεγε η
Σοφία Κοκοσαλάκη


Η Σοφία Κοκοσαλάκη υπήρξε μια από τους πιο λαμπερούς ανθρώπους της μόδας, που όμως έβαζε πάνω από την δόξα και την πασαρέλα την οικογένειά της.

Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε σοκ στον χώρο της υψηλής ραπτικής. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει το τραγικό γεγονός, καθώς η Σοφία Κοκοσαλάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών.
Σε παλιότερη συνέντευξή της στο elle.com η Σοφία Κοκοσαλάκη δήλωνε πως θεωρεί επιτομή της ευτυχίας, να περιστοιχίζεται από την οικογένειά της. Όπως έλεγε μάλιστα χαρακτηριστικά, για εκείνην πολυτέλεια ήταν να έχει «ελεύθερο χρόνο».
«Η γέννησή της κόρης μου με πήγε μπροστά, γιατί με έκανε πιο ευτυχισμένη. Τι θα είχα στα 70 μου χρόνια να κοιτάζω; Φωτογραφίες με συλλογές μόδας;» έλεγε σε παλιότερη συνέντευξή της για τον τρόπο που της άλλαξε τη ζωή η κόρη της. Αυτή ήταν ίσως και ο λόγος που αποτραβήχτηκε κάπως από την πρώτη γραμμή.
Το 2004, πριν ακόμη αποχωρήσει από τον οίκο Vionnet, κέρδισε το βραβείο New Generation Designer Award, ενώ σχεδίασε τις στολές για την τελετή έναρξης και λήξης στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.
Επίσης, επιμελήθηκε το εντυπωσιακό φόρεμα της Μπιόρκ στην τελετή έναρξης. Καθώς τραγουδούσε το φόρεμα της ξετυλιγόταν σε έκταση 900 τ.μ. καλύπτοντας όλους τους αθλητές.
Η Σοφία Κοκοσαλάκη είχε αναλάβει να σχεδιάσει και τις στολές των αεροσυνοδών της Aegean Airlines. Τα σχέδια των νέων στολών που παρουσιάστηκαν το 2015, συνδύαζαν την ελληνικότητα που προάγει η Aegean, καθώς και την αγάπη της σχεδιάστριας για την Ελλάδα, που αποτελούσε σημείο αναφοράς για την ίδια σε κάθε της δημιουργία.
Πηγή: iefimerida.gr