iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

''Έκρηξη'' ανθρωπιάς
για τον μικρό
Παναγιώτη Ραφαήλ


Ξεπερνά κάθε προσδοκία η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την περιπέτεια της υγείας του Παναγιώτη - Ραφαήλ.

Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις δεκάδες χιλιάδες ανώνυμες δωρεές ξεπερνάει πλέον κατά πολύ, το ελάχιστο απαραίτητο ποσό που απαιτούσε η εκκίνηση των διαδικασιών για την άμεση και ασφαλή μετάβασή του στο νοσοκομείο Boston Children’s Hospital, στη Βοστώνη.

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από την MDA ΕΛΛΑΣ (Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρωμυϊκές Παθήσεις), οι «ήρωες» του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ κατάφεραν να συγκεντρώσουν με τις δωρεές τους 3.442.000€. Το σωματείο ευχαριστεί τους 100.000 δωρητές που στήριξαν συλλογικά τον αγώνα της οικογένειας και γνωστοποιεί ότι ξεκίνησαν ήδη όλες οι ιατρικές εξετάσεις και οι απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση αναχώρηση του Παναγιώτη-Ραφαήλ.

Παράλληλα, το Σωματείο ευχαριστεί τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τη μεσολάβηση και την υποστήριξή του στη μείωση του τελικού κόστους για τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Η τελική εκτίμηση για την πραγματοποίηση της θεραπείας ανέρχεται στα 2.8 εκατ. δολάρια και περιλαμβάνει την τιμή του φαρμάκου, τις υπηρεσίες χορήγησης και τις αμοιβές του ιατρικού προσωπικού.

 ενεργή μέχρι και τη Πέμπτη 31/10/2019.