iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Κρήτη Ψάχνουν
εργάτες για τις
ελιές μέσω fb


Δυσκολίες στην εύρεση εργατών φαίνεται πως αντιμετωπίζουν αγρότες στην Κρήτη, καθώς βάζουν αγγελίες στο Facebook και συγκεκριμένα σε διάφορες δημοφιλείς σελίδες, ψάχνοντας ανθρώπινο δυναμικό για το μάζεμα των ελιών που πλησιάζει.
«Ζητούνται άτομα (άνδρες) για μάζεμα ελιών στην περιοχή Δαφνών Ηρακλείου. Στείλτε μας προσωπικό μήνυμα για πληροφορίες», είναι μια χαρακτηριστική αγγελία, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η ανταπόκρισης μέχρι στιγμής είναι απογοητευτική.

Η «Κίτρινη Αποστολή» , είναι μία δυναμική φιλανθρωπική - εθελοντική κοινότητα του Ηρακλείου, η οποία δέχεται πολλά τέτοιου περιεχομένου μηνύματα τον τελευταίο καιρό. Να μεσολαβήσει δηλαδή, να ανακοινώσει ότι υπάρχει δουλειά σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη!

«Μερικοί θέλουν χρήματα χωρίς να δουλεύουν»

«Όλοι ψάχνουν και δεν βρίσκουν. Κάθε χρόνο δεχόμαστε προσωπικά μηνύματα από όσους -ες ψάχνουν εργατικά χέρια. Εγώ προσωπικά, εάν είχα πρόβλημα βιοποριστικό και δεν είχα να θρέψω την οικογένειά μου, εννοείται πώς θα πήγαινα! Η δουλειά δεν είναι ντροπή!», σχολιάζει στο Cretalive ο κ. Δημήτρης Αποστολάκης, ιδρυτής της «Κίτρινης Αποστολής».

«Είναι θέμα νοοτροπίας», θα υποστηρίξει. «Δουλειές υπάρχουν και προσφέρονται εάν ψάξει κανείς. Στη ζωή μας πρέπει να αγωνιζόμαστε. Προσωπικά εγώ, δεν κάθομαι λεπτό. Έχω τη δουλειά μου, έχω την Αποστολή, τρέχω όλη μέρα.