iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Μια ιδέα του Γιάννη
Ρήγου για τα τροχαία
στη Λ. Μαραθώνος


Με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα με τον ηλικιωμένο στη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr άνοιξε έναν δημοσιογραφικό φάκελο και η διαδικτυακή διαδραστική ανταπόκριση είναι μεγάλη.

Χαιρόμαστε ειλικρινά - προς αποφυγή παρεξήγησης με τους φίλους - ότι και άλλα ΜΜΕ ξεκίνησαν ρεπορτάζ και αρθρογραφία. Μπράβο, το επικροτούμε αυτό, γιατί όσο μεγαλύτερη η πίεση τόσο πιο καλά. Οι τρεις προτάσεις που κάναμε αφορούν αρχικά τον τροχονομικό έλεγχο με ελέγχους σε μπλόκα, από τις κάμερες και με στοχευμένους ελέγχους ταχύτητας με τα ειδικά ''πιστόλια'' ραντάρ. Πολλοί αναγνώστες ζήτησαν πεζογέφυρες (και λογικά)και άλλα έργα. Εμείς συνειδητά ξεκινήσαμε από το απλό, το ''εύκολο'', το εφικτό, κάτι που μπορεί να γίνει από σήμερα για το θέμα της ταχύτητας των ΙΧ. Όλα τα άλλα που μακάρι να γίνουν δυστυχώς θέλουν χρόνια και έως τότε θα θρηνούμε θύματα.

Στο πλαίσιο του διαλόγου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επιχειρηματίας Γιάννης Ρήγος, ιδιοκτήτης του πρατηρίου στο Πικέρμι τονίζει. Μήπως τα τρία μεγάλα καταστήματα (υποθέτουμε εννοεί τα δύο σούπερ μάρκετ και τον φούρνο) θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν μια αερογέφυρα αφού οι περισσότεροι χρήστες αυτής θα ήταν πελάτες τους? 

Η ιδέα του κ. Ρήγου εντάσσεται προφανώς στα κονδύλια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που διαθέτουν οι μεγάλοι όμιλοι και ακούγεται ουσιαστική. Σε συνδυασμό θα προσθέταμε με κονδύλια κρατικά, της Περιφέρειας ή όποιου άλλου δημοσίου φορέα εμπλέκεται στην περιοχή.