iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 10 Μαΐου 2024

''Σφραγίστηκε''
η ΑΣΟΕΕ έως
τις 17 Νοεμβρίου


Η κραυγή αγωνίας των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), οδήγησε χθες σε μία μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία εντόπισε στους τρεις χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη από αναρχικούς, μεγάλο αριθμό πολεμοφοδίων, τα οποία χρησιμοποιούσαν προφανώς σε επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Στην γιάφκα που είχαν δημιουργήσει εντός της ΑΣΟΕΕ, βρέθηκαν μεταξύ άλλων κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών. Τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς εκτός των προαναφερθέντων, βρέθηκαν και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου, καθώς και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Οι τρεις χώροι που ελέγχθηκαν, σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου. «Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.