iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Η ''Βικτώρια''
σκεπάζει από
την Τρίτη την Ελλάδα


Πλησιάζει στην Ελλάδα η κακοκαιρία «Βικτώρια» με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και μεταφορά σκόνης τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Σαρδηνίας, θα κινηθεί αργά ανατολικά και από το μεσημέρι της Τρίτης θα προκαλέσει στη χώρα μας μια νέα έντονη κακοκαιρία, που ονομάσθηκε «Βικτώρια» από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Αρχικά θα επηρεασθούν τα δυτικά τμήματα και βαθμιαία έως την Πέμπτη και τα υπόλοιπα τμήματα της Ελλάδας. Η «Βικτώρια», εκτός από τα σημαντικά ύψη βροχής, θα προκαλέσει θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο, αλλά και σημαντική μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την EMY, η οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, η μεταβολή του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι της Τρίτης και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο.

Την Τρίτη αναμένεται βαθμιαία μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι και θυελλώδεις ανέμους στο Ιόνιο. Έως το μεσημέρι θα επικρατήσουν νεφώσεις αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο.

Η κακοκαιρία θα ''σκεπάσει'' όλη τη χώρα την Τετάρτη.