iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Κινέτα και Μέγαρα
''σφυροκόπησε''
ο Γηρυόνης


Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν η δυτική Αττική, τα Μέγαρα και η Κινέτα λόγω της κακοκαιρίας Γηρυόνης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί στην διάρκεια της νύχτας κλήσεις (συνολικά 64) για άντληση υδάτων και 27 απεγκλωβισμούς ανθρώπων από οχήματα και σπίτια κυρίως στη περιοχή της Κινέτας όπου και εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έκλεισε μάλιστα την σιδηροδρομική γραμμή του Προαστιακού από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα, ενώ ζητά από τους κατοίκους να αποφύγουν να πάνε προς την περιοχή.
Λίγο μετά τις 8:00 στην περιοχή έφτασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Από την κακοκαιρία, υπερχείλισε το ρέμα της Πίκκας στη Κορινθία, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει στο ύψος της Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου. Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, αναγκάστηκε για λόγους ασφαλείας να διακόψει την κυκλοφορία στο 61ο χιλιόμετρο, καθώς από την υπερχείλιση, φερτά υλικά κατευθύνονται προς την περιοχή της Κινέτα. Λόγω της υπερχείλισης, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και κινδύνεψαν ζωές. «Εχουν γίνει 27 απεγκλωβισμοί και 13 αντλήσεις υδάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό.
Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία και στην παλαιά Εθνική οδό, ενώ έχει δοθεί εντολή σε κατοίκους μεμονωμένων κατοικιών να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που τους ζητηθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους, από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας ως το Καλαμάκι.