iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ο Γιώργος Δουβίτσας
για τις κεραίες
κινητής τηλεφωνίας


Ο Γιώργος Δουβίτσας υπογράφοντας ως τ. Πρόεδρος ΔΟΠΑΠ Ραφήνας Πικερμίου και πρόεδρος του ΑΟ Καλλιτεχνούπολης διερωτάται με άρθρο του για το θέμα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αν τελικά το νομότυπο είναι και νόμιμο;Σημειώνοντας ''όχι πάντα διότι τα δικαστήρια έχουν διαφορετική άποψη''.

Η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσες ακινήτων, δώματα κλπ, ανεξάρτητα από την νομιμότητα και την σωστή αδειοδότηση της, ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΙ σε μια σειρά από συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών (άρθρο 24 του συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος) αλλά και το άρθρο 174 (Συνθήκης Ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως) όπως αποφάσισαν (τα τελευταία δύο χρόνια) Ελληνικά Δικαστήρια όταν κινήθηκαν πολίτες και σύλλογοι εναντίον εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Ποιά είναι αυτά:

-Παραβίαση της αρχής της προφύλαξης από τις εταιρείες κινητής, που πλήττουν το αγαθό της υγείας των περιοίκων καθώς και περιβαλλοντικά αγαθά, τα οποία συνιστούν βασικά στοιχεία για την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής.

-Κίνδυνος για ανεπανόρθωτη Σωματική και ψυχική βλάβη στην υγεία των κατοίκων

Δημιουργούν επίσης κατά περίπτωση μια σειρά και από άλλα προβλήματα όπως, Ηθική βλάβη, Συναισθήματα ανασφάλειας, Φόβου, Αναστάτωση της ήρεμης διαβίωσής των κατοίκων, Διατάραξη σχέσεων με τους ενοίκους παρακείμενων ακινήτων κλπ.

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας:
Με βασικό σκοπό την διεύρυνση του αγαθού της επικοινωνίας τηρώντας την νομιμότητα, πρέπει να καινοτομήσουν τεχνολογικά, σχεδιάζοντας εναλλακτική μορφή αναμετάδοσης σήματος ανά γεωγραφική περιοχή με προηγμένη τεχνολογία και με γνώμονα την υγεία των πολιτών.

Οι πολίτες:
Με οργάνωση και υπομονή να διεκδικήσουν το αγαθό της υγείας με την ελπίδα ότι η προσπάθεια τους θα βρει μιμητές. Έτσι θα προσθέσουν ένα ακόμη λιθαράκι στον μεγαλύτερο στόχο που πρέπει να είναι η αλλαγή του νόμου 3431/06.

Υποθέσεις/αποφάσεις δικαστηρίων:
https://www.lawspot.gr/…/apagoreysi-leitoyrgias-keraias-kin…

https://www.lawspot.gr/…/afairesi-keraion-kinitis-tilefonia…

https://www.lawspot.gr/…/apomakrynsi-keraias-kinitis-tilefo…