iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 10 Μαΐου 2024

Θυελλώδεις βοριάδες
''σφυροκοπούν''
τη Ραφήνα


Το τσουχτερό κρύο και οι βροχές, με παροδικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού και σήμερα.  Από Πειρά και Ραφήνα υπάρχει απαγορευτικό απόπλου.

Από τα ξημερώματα μάλιστα, τα φαινόμενα άρχισαν στην Αττική, όπου στα βόρεια προάστια άρχισε τα ξημερώματα η χιονόπτωση. Σε Κηφισιά, Αγιο Στέφανος, Μαλακάσα, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισαν να πέφτουν νιφάδες χιονιού, με το κρύο να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. Το νέο ψυχρό κύμα με τις χιονοπτώσεις και τις βροχές, θα κρατήσει ως το απόγευμα, καθώς από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο, σε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο ωστόσο θα έχει μικρή διάρκεια, όπως τόνισε και ο Γιάννης Καλλιάνος.
Παράλληλα, θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με τα φαινόμενα κατά τη νύχτα να εξασθενούν. Η κακοκαιρία «εξπρές» που θα χτυπήσει σήμερα κυρίως την κεντρική Ελλάδα, με τους ανέμους να πνέουν και πάλι ισχυροί έως θυελλώδεις στο Αιγαίο, φτάνοντας τα 7 και τοπικά ως και τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα δημιουργηθεί και πάλι κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στην Αττική μάλιστα, αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, σε περιοχές υψομέτρου 500 μέτρων.