iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 21 Μαΐου 2024

''Ανεβάζει στροφές''
ο Σπύρος Κάρλος σε
Ραφήνα Πικέρμι


Αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, με ήπιους τόνους αλλά αποφασιστικά, χωρίς ''κραυγές'' αλλά δυναμικά, ο Σπύρος Κάρλος ''χτίζει'' το αυτοδιοικητικό προφίλ του στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου.
Ως επικεφαλής της ''Δημοτικής Αλλαγής'' μιας ιστορικής παράταξης που ίδρυσε ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Χριστόπουλος, ο κ. Κάρλος έχει πλήρη συναίσθηση των ευθυνών του. Δεν το ''έπαιξε'' ποτέ ''πανεπιστημιακός καθηγητής'', αλλά είναι ένας άνθρωπος μέσα από τα ''σπλάχνα'' της κοινωνίας που αφουγκράζεται καθημερινά τον ''σφυγμό'' των γεγονότων, όντας επαγγελματίας αυτοκινητιστής.
Κάθε ημέρα συνομιλεί με πολίτες και γίνεται αποδέκτης απόψεων, προβληματισμών αλλά και καταγγελιών. Στην ουσία είναι ένας ρεπόρτερ του τιμονιού...
Η εμπειρία του και ως αντιδήμαρχος επί θητείας Χριστόπουλου τον έχει βοηθήσει να αντιλαμβάνεται τις διοικητικές ευθύνες, αλλά και να γνωρίζει τις δυσλειτουργίες και ''αγκυλώσεις'' του δημόσιου τομέα.
Σε αυτούς τους πρώτους τέσσερις μήνες ως επικεφαλής παράταξης έχει δείξει αξιοσημείωτα σημεία ''γραφής''. Δεν έχει προκαλέσει ποτέ ένταση με δηλώσεις στον Τύπο, με τοποθετήσεις ή ερωτήσεις στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου (που έχουν πάντα επίκεντρο τα προβλήματα της καθημερινότητας) ενώ είναι αγαπητός στους συναδέλφους του. Άνθρωπος με χιούμορ και ''έξω καρδιά'' δεν λείπει από ανθρωπιστικές δράσεις, εκδηλώσεις ή συγκεντρώσεις της περιοχής. Όσο για τις σχέσεις του με τις τρεις κυρίες της παράταξης Ράνια Δημητριάδη, Κατερίνα Παπαδοπούλου και Μαρία Αραπκιλή - Βιάδη, είναι άριστες. Όλα αυτά δείχνουν προς την κατεύθυνση ότι ο κ. Κάρλος δεν αποτελεί ένα αυτοδιοικητικό ''πυροτέχνημα'' αλλά είναι αποφασισμένος να μείνει στο ''παιχνίδι''.
Και μάλιστα όπως εκτιμούν αυτοδιοικητικοί παρατηρητές να ''ανεβάσει και στροφές'' στο μέλλον.
Να θυμίσουμε ότι στην εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο'' ο κ. Κάρλος στην πρώτη του συνέντευξη τόνισε ''Ήμασταν υποψήφιοι στις εκλογές για να νικήσουμε και να διοικήσουμε με γνώμονα το καλό του τόπου. Το 'ότι είμαστε αντιπολίτευση δεν αλλάζει τίποτα. Θα είμαστε αντιπολίτευση για το καλό του τόπου. Δεν είμαστε μηδενιστές με στείρα αντιπολίτευση. Ο δήμαρχος δηλαδή έχει ταυτοχρόνως έναν ''σύμμαχο'' αλλά κι έναν αντίπαλο.''
Οι κυριότερες ερωτήσεις που έχει θέσει έως σήμερα ο κ. Κάρλος στο δημοτικό συμβούλιο αφορούσαν: Τις διπλές ονομασίες οδών, το πάρκινγκ στο Πικέρμι, τον χώρο στάθμευσης δικύκλων στη Ραφήνα, το θέμα του Βαλανάρη, τις κατολισθήσεις στο Πικέρμι, το καταφύγιο αδέσποτων στη Ραφήνα, τον Συμπαραστάτη του Δημότη.
 
ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''