iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ο δήμος Ραφήνας
Πικερμίου βραβεύει
τους ''πράσινους'' μαθητές


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο μεγάλος Διαγωνισμός Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αθλητικών Ακαδημιών και έφθασε η ώρα της επιβράβευσης των μαθητών των τάξεων που κέρδισαν!

Η δράση αυτή του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και στόχος της, που δεν ήταν άλλος από τη «γνωριμία» των παιδιών μας με την Ανακύκλωση και τη σημασία της, μέσα από ένα πρόγραμμα που θα συνέδεε την καθημερινότητά τους με το παιγνίδι, τη συμμετοχή , την άμιλλα αλλά και την μάθηση μέσα από το πλαίσιο της συγκεκριμένης διαδικασίας, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Οι μαθητές της πόλης μας πήραν την ανακύκλωση στα χέρια τους, την έβαλαν στη ζωή τους και έδωσαν και ένα όμορφο μήνυμα – μάθημα σε όλους εμάς τους μεγαλύτερους..

Οι μαθητές που συμμετείχαν, συνέλεξαν κουπόνια συμμετοχής ανακυκλώνοντας πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί και τα παρέδωσαν ανά σχολικό τμήμα. Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των κουπονιών από την αρμόδια συμβολαιογράφο, αναδείχθηκαν τα τρία (3) σχολικά τμήματα που ανακύκλωσαν τις περισσότερες συσκευασίες.

Η βράβευση των μαθητών, παρουσία του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς, του Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος Βασίλη Σταύρου θα γίνει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 10:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ραφήνας.

Τα τρία (3) σχολικά τμήματα που κέρδισαν στη διαδικασία συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών και συσκευασιών και βραβεύονται με τα «δώρα – έπαθλα» του διαγωνισμού είναι :

4ο Δημοτικό Ραφήνας – Τμήμα ΣΤ’ 1ο ΕΠΑΘΛΟ

Ένα (1) tablet για κάθε έναν από τους μαθητές του σχολικού τμήματος με τη μεγαλύτερη συλλογή ανακυκλώσιμων συσκευασιών (22.042 συσκευασίες).

1ο Δημοτικό Ραφήνας – Τμήμα ΣΤ’ 2 2Ο ΕΠΑΘΛΟ

Ένα (1) Smartwatch για κάθε έναν από τους μαθητές του σχολικού τμήματος με τη δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή ανακυκλώσιμων συσκευασιών (6.233 συσκευασίες).

2ο Δημοτικό Ραφήνας – Τμήμα ΣΤ’2 3Ο ΕΠΑΘΛΟ

Ένα (1) power bank για κάθε έναν από τους μαθητές του σχολικού τμήματος με την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή ανακυκλώσιμων συσκευασιών (4.747 συσκευασίες).

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη με την ευγενική χορηγία της ΑΒ Βασιλόπουλος, για την ανταποδοτική ανακύκλωση. Εκ μέρους του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο των μαθητών των σχολείων μας που συμμετείχαν και έδωσαν ιδιαίτερο νόημα με την παρουσία τους στο θεσμό της Ανακύκλωσης - καθώς και τον χορηγό της συγκεκριμένης δράσης «ΑΒ Βασιλόπουλος» για τη βοήθειά του.